30 Nisan 2014 Çarşamba

DENİZDE NELER VAR


  • Çocuklar yarım ay şeklinde oturtulur.Daha önce denize gidip gitmedikleri, yüzme bilip bilmedikleri gibi denizle ilgili çeşitli sorular sorulur.
  • Daha sonra denizde hangi hayvanların yaşadıkları, denizde yüzerken bir hayvan görüp görmedikleri sorulur.
  • Sonra çocuklar masalara geçer.
  • Çocuklara kartonlar, plastik tabaklar dağıtılır.Bu malzemeler ile hayallerindeki balığı yapmaları istenir.
  • Balık yaptıktan sonra çocuklara balıkları süslemek için simler, gözler, rafyalar dağıtılır.Çocuklar bu malzemelerle balıkları süsler.
  • Bazı çocuklara da hazır çizilmiş balık resimleri dağıtılır isteyen çocuklar bu balıkları boyar.
  • En son olarak mavi büyük kartonun üstüne yapılan balıklar yapıştırılır, üstleri buz dolabı  poşeti ile örtülür.

         Sonra çocuklara balıklar için kağıttan yağılan yemler attırılır.Etkinliğimiz bittikten sonra çocuklarla çocuklarla denizleri temiz tutmak hakkında soru cevap şeklinde sohbet edilir.
          Bu etkinlik sayesinde çocuklar denizde hangi hayvanların yaşadıklarını, denizlerin nasıl temiz tutulması gerektiğini öğrenirler.Aynı zamanda çocukların gelişim alanlarına da büyük  katkıları vardır.Çocuklar küçük motor kaslarının gelişmesine, yaratıcılıklarının gelişmesine, grup çalışmasında görev alma gibi gelişimlerine katkı sağlar.


29 Nisan 2014 Salı

HİKAYE OLUŞTURMA



1


2



3

4


5


6


7


BAY MİKROP

BAY MİKROP

Bay mikrop bay mikrop
 Beni hasta edemezsin 

Yemeğimi böyle yiyiyorum  
Sütümü de böyle içiyorum 

Meyveleri sebzeleri 
Bol bol yiyorum

Elimi de böyle yıkarım 
Saçımı da böyle yıkarım 

Dişlerimi fırçalarım 
Erken yatarım 

                                                                                (Tüm bölümler iki kez söylenir.)

Eğitici Drama Etkinliği


                                                    TOPLA İSİM ÇALIŞMASI

       Çocuklar okul öncesi eğitim kuruma başladıkları zaman birbirlerinin isimlerini öğrenmekten zorluk çekebilirler.Aynı zamanda öğretmeninde çocukların isimlerini daha çabuk öğrenmesi için şöyle bir eğitici drama etkinliği yaptırılabilir : 
  • Çocuklar daire olurlar .
  • Öğretmende bu daireye dahil olur ve eline bir top alır . 
  •  Öğretmen topu herhangi bir çocuğa atar var atarken benim adım ''Ayşe''  senin adın ne der.   
  •  Topu alan kişi adını söyler benim adım ''Arda'' der ve topu başka bir arkadaşına atar. 
  •  Top herkese atılana kadar oyun devam eder. 

          Bu oyunun çocuklar birbirlerinin isimlerini öğrenene kadar oynanması fayda ve kolaylık sağlar.Haftada birkaç kez oynanabilir.
          Çocuklar birbirlerinin isimlerini öğrendikten sonra bu oyun farklı şekilde oynanmaya devam edilebilir.Aynı şekilde çocuklar birbirlerine top atarlar fakat bu sefer en çok sevdiği rengi ya da oyuncağı sorabilirler.Bu seçenekler çoğaltılabilir.


27 Nisan 2014 Pazar

ANNELER GÜNÜ ÇİÇEĞİMİZ


ETKİNLİĞİN YAPILIŞI  :Çocuklara istedikleri renkte karton dağıtılır.Bu renkli kartonlardan hayallerindeki çiçek ve yaprağı kesmeleri ve sonrada kesmeleri istenir.Kestikleri çiçekleri bant ile pipete yapıştırırlar.Çocuklar bu işlemi bitirdikten sonra plastik bardakları fon kartona ile kaplarlar.Kaplama işi de bittikten sonra bardakların içine gazete kağıdı yerleştirirler ve çiçeğe içine dikerler.Böylece etkinlik tamamlanmış olur.
     
   Bu etkinlik okul öncesi çocukların küçük-büyük motor kaslarının gelişmesine katkı sağlar.Çocukların kesme-yapıştırma becerileri gelişir.Kendi çiçeklerini çizmeleri ile de yaratıcılıkları gelişir.Tüm öğretmen arkadaşlarıma ve aileleri kolay gelsin ..

BİLMECELER

Çocuklar 3 yaşından itibaren bilmecelere ilgi duymaya başlar..Okul öncesi çocuğa somut kavramları içeren bilmeceler sormaya özen gösterilmelidir. Böylece çocuğun bilmeceyi daha kolay algılayıp zihninde canlandırıp cevaplaması sağlanır.Bilmecenin cevabı bulunamadığında ipuçları verilerek cevabı çocukların bulması sağlanır.Çocuklar bilmecelerin cevaplarını bulunca kendilerine güvenleri artar, başarmanın tadını yaşar.Bu yüzden sınıfın en sessiz çocuğuna da en hareketli çocuğuna da bilmece sormaya özen gösterilmelidir.Çocukları eğlendirir, hoşça vakit geçirtir.Çocuğu keşfetmeye yöneltir.


TAŞITLARI TANIYALIM

Merhaba arkadaşlar, 
Bugün çocuklarımıza taşıtlar hakkında bilgeler vereceğiz, bilemedikleri konuları onlara öğreteceğiz.Çocuklar okul öncesi kurumuna 3-6 yaşlar arasında gelirken kuruma gelirken taşıtlar hakkında çevrelerinden duydukları kadarıyla bilgiye sahiplerdir.Biz burada çocuklarımıza taşıt nedir, taşıt çeşitleri nelerdir, taşıtları kimler kullanır ve taşıt barınakları hakkında bilgi vereceğiz.Çocukların taşıtlar hakkında bilgi sahibi olmaları onların ilkokula başladıkları zaman bazı konularda bir adım önde olmaları demektir.Çocuklarımıza taşıt konusunu verdikten sonra, onlara en çok hoşlarına giden taşıtın ya da taşıtların resmi yaptırılabilir.Herkese kolay gelsin.. 
VİDEOMUZ: 

11 Nisan 2014 Cuma

TAVUK KUKLALAR

Çocuklara bu etkinliği yaptırmamdaki amaç onların tavuklar hakkında bilgi sahibi olmaları (tavuklar nerede yaşar,tavukların kaç bacağı vardır,tavuklar ne ile beslenir).Etkinlikteki kesme, yapıştırma çalışmaları ile onların küçük kaslarının gelişmelerine katkıda bulunmaktır.Yaptırdığım etkinlik umarım işinize yarar.Mutlu günler

görmek için lütfen tıklayınız :